سمینارها و کنفرانسهای سال ۱۴۰۳ - دانشکده علوم پایه


-
معرفی سمینار
سمینار جبر ایران برای اولین بار در سال ۱۳۵۶ در دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد و در سال ۱۳۶۶ با برگزاری در دانشگاه کاشان ادامه پیدا کرد. پس از آن سمینار جبر ایران سالانه در دانشگاههای مختلف ایران برگزار گردیده است.
گروه ریاضی دانشگاه مراغه افتخار دارد میزبان "بیست و هشتمین سمینار جبر ایران" در روزهای ۲۰ و ۲۱ تیرماه ۱۴۰۳ باشد و در این راستا تمام توان خود را برای برگزاری هرچه بهتر آن به كار خواهد بست. این سمینار با هدف ارائه آخرین دستاوردهای علمی در حوزه جبر و علوم کاربردی مرتبط با آن و آشنایی پژوهشگران جوان با این یافتهها، برگزار خواهد شد. از اين رو از تمام پروهشگران، استادان، دانشجويان و علاقمندان دعوت می نماییم تا با حضور و همراهی خود ما را در برگزاری هرچه بهتر این همایش ياری نمایند.
-
اهداف سمینار
دانش جبر از نکته نظر تاریخی یکی از قدیمیترین شاخههای ریاضیات است. علم جبر به عنوان شاخهای بنیادی در ریاضیات، پس از نگارش کتاب "الجبر و المقابله" محمد بن موسی خوارزمی ریاضیدان و اخترشناس شهیر ایرانی قرن نهم میلادی انسجام مشهود و ملموس یافته است. بر اساس ردهبندی صورت گرفته توسط انجمن ریاضی ایالات متحده، حدود ۲۲ درصد از ریاضیات قرن ۲۱ مبنای جبری دارند که این حقیقت گستره وسیع علم جبر و کاربردهای بسیار متنوع آن را نمایان میسازد. پژوهشگران شاخه جبر با طیف گستردهای از ریاضیات سر و کار دارند و این امر ضرورت برگزاری کارگاهها، سمینارها و حتی کنفرانسهای متنوع در موضوعهای جبری را دو چندان کرده است. سلسله سمینارهای جبر ایران فرصت بسیار مغتنمی است که فرصت تبادل نظرات و پژوهشهای انجام شده بین پژوهشگران را فراهم میسازد و موجبات تشویق و ترغیب جوانان به این شاخه از ریاضیات میگردد.
-
محورهای سمینار
جبر جامع
نظریه رسته
ساختارهای جبری مرتب
جبر جابجایی و جبر ناجابجایی
نظریه گروهها
جبر محاسباتی و ترکیبیات جبری
هندسه جبری و نظریه جبری اعداد
جبر لی، جبر خطی و کاربردهای آنها
نظریه کدهای جبری
آموزش ریاضی (با محوریت موضوعات جبری)


-
معرفی کنفرانس
ایران به لحاظ داشتن منابع معدنی غنی و منابع انسانی ارزشمند می تواند در بسیاری از زمینه ها نه تنها به خودکفایی برسد بلکه زمینه صادرات دانش فنی و مواد ومحصولات فراوری شده را فراهم کند. یکی از این منابع طبیعی زئولیت ها می باشد که هم بصورت طبیعی و هم سنتزی در دسترس هستند و در حوزه های مختلف صنعتی نظیر پتروشیمی، آب، خاک و .. مورد استفاده قرار می گیرد هدف از برگزاری این کنفرانس، گردهمایی پژوهشگران، دانشمندان، صنعتگران، و دانشجویان تحصیلات تکمیلی برای تعامل و تبادل نظر و ارائه راهکارایی جهت ارتقا همکاری ها در حوزه دانشگاه و صنعت می باشد.
-
اهداف کنفرانس
مواد متخلخل و زئولیت ها بعنوان مواد معدنی که بصورت طبیعی و سنتزی کاربردهای مختلف در در صنایع دارویی، کشاورزی، محیط زیست، تصفیه آب و فاضلاب، محصولات صنعتی، پتروشیمی، شوینده ها و دامپروری، کاتالیست و ... دارند. بعلاوه، بدلیل ساختار خاصی که دارند تحت شرایط مختلف قابلیت اصلاح ساختار داشته و ویژگی های جدیدی پیدا می کنند. نظر به اصلاح پذیری ساختار و یافتن خواص جدید بسیار مورد توجه دانشمندان قرار گرفته اند.
از طرفی شناخت کامل در این حوزه و استفاده از این منابع خدادادی نیاز به معرفی و شناخت این منابع می باشد. با توجه به وجود این منابع خدادادی در کشور و با توجه به اینکه در حال حاضر عمدتا این مواد بصورت خام فروخته می شود و در صورت فراوری ارزش افزوده چند برابری پیدا میکند لزوم برگزاری این نوع کنفرانس و شناسایی هر چه بیشتر این مواد احساس می شود تا چشم انداز علمی و تحقیقی برای دانشجویان و اساتید شیمی و رشته های مرتبط ترسیم شود تا در حوزه اقتصادی از ظرفیت های زئولیت بهره مند گردد. بعلاوه لزوم برقراری ارتباط موثری بین صنعت و دانشگاه برای معرفی نیازهای جامعه و تلاش دانشمندان حوزه های مختلف برای رفع آنها فراهم گردد.
-
محورهای کنفرانس
مواد متخلخل
الک های ملکولی
شیمی میزبان-میهمان
زئولیت های طبیعی و سنتزی
چارچوب های فلز-آلی و چارچوب های آلی-کووالانسی
کاتالیست
بیوکاتالیست
الکتروکاتالیست
فوتوکاتالیست
الکتروفوتوکاتالیست
ذخیره و تبدیل انرژي
پتروشیمی و پالایش
فرآیندهای جداسازی ( غشاء، جذب سطحی و...)
مدل سازی و شبیهسازی
جذب
محيط زيست
نانوتکنولوژی
کامپوزیتها
نانوکامپوزیتها