بیست و هشتیمن سمینار جبر ایران - دانشکده علوم پایه

-
معرفی سمینار
سمینار جبر ایران برای اولین بار در سال ۱۳۵۶ در دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد و در سال ۱۳۶۶ با برگزاری در دانشگاه کاشان ادامه پیدا کرد. پس از آن سمینار جبر ایران سالانه در دانشگاههای مختلف ایران برگزار گردیده است.
گروه ریاضی دانشگاه مراغه افتخار دارد میزبان "بیست و هشتمین سمینار جبر ایران" در روزهای ۲۰ و ۲۱ تیرماه ۱۴۰۳ باشد و در این راستا تمام توان خود را برای برگزاری هرچه بهتر آن به كار خواهد بست. این سمینار با هدف ارائه آخرین دستاوردهای علمی در حوزه جبر و علوم کاربردی مرتبط با آن و آشنایی پژوهشگران جوان با این یافتهها، برگزار خواهد شد. از اين رو از تمام پروهشگران، استادان، دانشجويان و علاقمندان دعوت می نماییم تا با حضور و همراهی خود ما را در برگزاری هرچه بهتر این همایش ياری نمایند.
-
اهداف سمینار
دانش جبر از نکته نظر تاریخی یکی از قدیمیترین شاخههای ریاضیات است. علم جبر به عنوان شاخهای بنیادی در ریاضیات، پس از نگارش کتاب "الجبر و المقابله" محمد بن موسی خوارزمی ریاضیدان و اخترشناس شهیر ایرانی قرن نهم میلادی انسجام مشهود و ملموس یافته است. بر اساس ردهبندی صورت گرفته توسط انجمن ریاضی ایالات متحده، حدود ۲۲ درصد از ریاضیات قرن ۲۱ مبنای جبری دارند که این حقیقت گستره وسیع علم جبر و کاربردهای بسیار متنوع آن را نمایان میسازد. پژوهشگران شاخه جبر با طیف گستردهای از ریاضیات سر و کار دارند و این امر ضرورت برگزاری کارگاهها، سمینارها و حتی کنفرانسهای متنوع در موضوعهای جبری را دو چندان کرده است. سلسله سمینارهای جبر ایران فرصت بسیار مغتنمی است که فرصت تبادل نظرات و پژوهشهای انجام شده بین پژوهشگران را فراهم میسازد و موجبات تشویق و ترغیب جوانان به این شاخه از ریاضیات میگردد.
-
محورهای سمینار
جبر جامع
نظریه رسته
ساختارهای جبری مرتب
جبر جابجایی و جبر ناجابجایی
نظریه گروهها
جبر محاسباتی و ترکیبیات جبری
هندسه جبری و نظریه جبری اعداد
جبر لی، جبر خطی و کاربردهای آنها
نظریه کدهای جبری
آموزش ریاضی (با محوریت موضوعات جبری)
